kvist


Dette bildet, som jeg har kalt "Steven Juszyk´s sandwaves in America", er inspirert av et fotografi av den amerikanske fotografen Steven Juszyk, som ga meg tillatelse til å "resample" hans verk. Jeg har brukt et lite utsnitt av fotografiet hans, og omskapt det fritt med olje på lerret.
Jeg har innledet et lignende "samarbeid" med to andre amerikanske fotografer, den ene marinbiolog, som fotograferer under vann.

ARTIST STATEMENT

Jeg etterstreber ikke å etterlikne naturen, men å bruke den som et middel til å uttrykke noe annet.

  Jeg bruker hovedsaklig olje og pastell for å lage mine bilder. Jeg henter ofte inspirasjon fra naturopplevelser og fenomener ved hav og vann. Jeg fotograferer motiver som fanger min interesse: havflate, fjellvegger, stein, teksturer, lyset – og bruker gjerne fotografiene som idégrunnlag. Jeg prøver deretter å gjenskape og formidle stemninger jeg opplever ved å forenkle, utelate/legge til og forsterke. Målet er å fange det viktige, slik at det ferdige maleriet formidler en atmosfære og en stemning.
Samtidig må bildet ha en balansert komposisjon, slik at det fungerer uavhengig av motivet.
Jeg er opptatt av å ta vare på naturen og miljøet, og jeg er skremt av utviklingen. Som følge av det har jeg begynt å innlemme elementer i bildene med den hensikt å skape engasjement.
Mitt billedspråk er figurativt, og man kan sikkert plassere meg i en naturalistisk tradisjon, selv om jeg kanskje er like opptatt av det formale som det natur-like.

Mona Sundelius, billedkunstner.Ved å være ærlig mot seg selv vil kunstneren også være ærlig mot de deler av kunstverket som allerede bor fast i oss alle. Som alltid har vært der. Ventende.  Arne Nordheim

En stakkars maler strever med bare ett eller to bilder gjennom hele livet. Han vrenger og vrir på motivene, men innerst inne er det samme sak det dreier seg om. Kall det gjerne galskap. Olav Mosebekk